20.10.2023

Abdullah Bektaş
Eğitim Görevlisi
Temel İslami İlimler/Kur'an'ı Kerim

07.02.1992 tarihinde Trabzon ili Arsin ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Arsin merkez Yeşilce ilköğretim okulunda başladı. İlkokul yıllarında imam-hatip olan dedesinin yanında ikamet edip kendisinden Kur'an-ı Kerimi yüzünden okumayı ve belli başlı ezberleri ikmal etti. İlkokul'un ardından Arsin Mehmet Akif ERSOY Ortaokuluna kayıt yaptı ve Ortaokul esnasında Yeşilyalı Erkek Kur'an Kursu’nda hafızlık eğitimine başladı. 2006 yılında hafızlığını Araklı Bölge Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda tamamladı. Hafızlığın ardından Araklı imam-hatip lisesine kayıt yaptı. 2010 yılında buradan mezun oldu. 2011 yılında Açık öğretim İlahiyat Önlisans programına kayıt yaptırarak, Arapça eğitimine başladı. 2012 yılında 4/B sözleşmeli İmam-Hatip olarak Trabzon Aydınlıkevler Mahalle camiine atandı buradaki görevi esnasında Arapça eğitimi ve Talim derslerine devam etti, 2013 yılında Trabzon Şalpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Geyikli Mahallesi Irsaköy Camii’ne kadrolu olarak atanarak, iki yıl görev yaptı. Dicle Üniversitesi İlahiyat Lisans Tamamlama programına kayıt yaptırdı. 2015 yılında Trabzon ili Arsin müftülüğüne bağlı Merkez Hacı Mustafa Beşir Camii’ne tayin oldu, 2017 yılında girmiş olduğu İhtisas giriş sınavında başarılı oldu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinden 2020 yılında mezun olarak Giresun/Espiye ilçesine cezaevi vaizi olarak atandı. 3,5 yıllık cezaevi vaizliği'nin ardından Diyanet Akademisi Eğitim Görevliliği sınavını kazanarak 06.10.2023 tarihinde Van Abdülhakim Arvasi Dini İhtisas Merkezindeki görevine başladı, halen Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tefsir anabilim dalında yüksek lisans eğitimine devam ediyor.
Evli ve 2 çocuk babası olan Bektaş Arapça ve Almanca bilmektedir.