02.11.2018

4/B Sözleşmeli Personelin Mesleğe Hazırlık Eğitimi Sona erdi

Başkanlığımızca, vatandaşlarımızın dini hayatına rehberlik eden personelin cami hizmetlerinde daha etkin ve verimli hizmet sunabilmeleri, Kuran-ı Kerim’i usulüne uygun okumaları, imamet ve müezzinlik becerilerini geliştirerek mesleki yeterliliklerini artırmaları amacıyla düzenlenen 4-B sözleşmeli statüde hizmete alınan personelin mesleğe hazırlık eğitimi kursu 02 Kasım 2018 tarihinde Eğitim Merkezimizde Mezuniyet Programı düzenlendi.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Eğitim Merkezi Müdürümüz Mehmet Fudayl ERKOÇ’un yaptığı konuşma ile devam etti. Konuşmasında; 40 günlük bir eğitimin sonuna geldik. 39 ilden buraya hocalarımız geldi. Burada Kur’an eğitimi ile haşir neşir oldular. Kursun başında bir taahhütte bulunduk: Bu eğitim faaliyetlerine katılmış olmakla, bundan sonra başka bir eğitime ihtiyaç duymayacak şekilde Kuran kıraatı alanındaki hatalarını size fark ettir olacağız. Eminim ki; bunu fark ettiniz. Bundan sonra kendinizi geliştirmek, ilerletmek size aittir. Sözümüze bağlı kaldık. Sizler de sözünüze bağlı kalacaksınız inşallah. Kur’an-ı Kerim’de Allah şöyle buyuruyor:’ Size içinde zikriniz olan bir kitap indirdik.’ Müfessirle, Zikir kelimesini bu kitap ile amel edenin şan ve şerefenin yüceliğine işaret eder derler. Biz, Kuranın lafzıyla, manasıyla, ahkâmıyla ve ahlakıyla bir bütün olarak muhatap oluyoruz. Allah cümlemizi Kur’an-a layık eylesin.

Bu dönem, çok sayıda konferans programlarımız oldu.  YYÜ Rektörümüz, İl Müftümüz,  YYÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir GÖZÜTOK hocamızın konferansları oldu. Dolu dolu bir dönemi kapattık. Eğitim Faaliyetlerine desteklerinden dolayı başta YYÜ olmak üzere emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını bitirdi.

Program; İl Müftümüz Nimetullah ARVAS hocamız ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal hocamızın kursiyerlere yönelik faydalı birer konuşma ile devam etti.

Program; Muş Malazgirt ilçesinde görevli 4-B Sözleşmeli İmam Hatip Bahadır BİLGİÇ tarafından kursiyerleri temsilen birer konuşma ile devam etti: Konuşmasında; burada geçirdiğimiz 40 günlük süre zarfında her biri birbirinden değerli hocalarımızın ziyadesiyle istifade etmeye çalıştık. Edindiğimiz bilgiler, görevimiz süresince bizi daha donanımlı kılacağına inanıyoruz. Bu bilgilerin yanında güzel anılar da edindik. Anadolu’nun dört köşesinde gelen meslektaşlarımızla samimi dostluklar kurduk. Birçok şeyi paylaştık. Burada geçirdiğimiz günleri özlemle yad edecek, her hatırladığımızda tebessüm edeceğiz. Burada eğitim gören din gönüllüsü hocalarım adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bizlere emek veren hocalarımızdan haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Ayrıca Tüm Eğitim Merkezi çalışanlarımıza haklarını helal etmelerini diliyorum. Rabbim hepimize yapmakta olduğumuz kutsal görevimizi yapmayı ve hakkını vermeyi nasip etsin. Diyerek konuşmasını bitirdi.

Mezuniyet Programına Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl ERKOÇ,  YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL, YYÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih ARI, İl Müftüsü Nimetullah ARVAS, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan TEVKE, YYÜ Öğretim Üyesi;  Prof. Dr. Şakir GÖZÜTOK, Muradiye Müftüsü Abdulselam ÖZDERE ve Eğitim Görevlileri hazır bulundular.

Program, Protokol üyeleri tarafından kursiyerlerimize ‘ Katılma Belgesi’nin verilmesi ile sona erdi.