01.03.2018

4/B Sözleşmeli Personel Mesleğe Hazırlık Eğitimi Başladı

Başkanlığımızca, vatandaşlarımızın dini hayatına rehberlik eden personelin cami hizmetlerinde daha etkin ve verimli hizmet sunabilmeleri, Kuran-ı Kerim’i usulüne uygun okumaları, imamet ve müezzinlik becerilerini geliştirerek mesleki yeterliliklerini artırmaları amacıyla düzenlenen 4-B sözleşmeli statüde hizmete alınan personelin mesleğe hazırlık eğitimi kursu 26 Şubat 2018 tarihinde Eğitim Merkezimizde başladı.

28 Şubat 2018 Salı günü Konferans salonunda Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl ERKOÇ, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi ÖZGÖKÇE, YYÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin KIYICI, İl Müftü Yardımcısı Sabahattin KESTİ, Edremit İlçe Müftü Vekili Fadil SİZCAN, Şube Müdürü, Eğitim Merkezi Şefi, Eğitim Görevlileri ve Türkiye’nin değişik illerinde kursa katılan 39 kursiyerimiz katıldı. Açış programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Eğitim Merkezi Müdürü ERKOÇ’un yaptığı açış konuşması ile devam etti. Konuşmasında; Diyanet İşleri Başkanlığımız, ülkemizde toplumun manevi hayatına rehberlik yapan siz değerli hocalarımıza çeşitli programlar düzenlemekte. Beşikten mezara kadar ilim öğrenme felsefesine sahip olduğumuz için her hâlükârda bir öğrenme çabası içerisinde bulunmamız gerekiyor.

Şüphesiz ki; Toplumların varlığını sürdürebilmesi için ciddi bir alt yapısına da ihtiyaç vardır. İlim, kültür, eğitim ve sanat… Bunlar olmadan toplumu ayakta tutamayız. Meşhur büyük âlimlerimizden İmamı Gazzali’nin dediği gibi: ‘Eğer bir toplum, ilahi kanuna ve mutlak değerlere sırtını çevirirse bu toplum içerisinde yaşayan fertlerin ve grupların birbirleriyle üstünlük hegemonya kurma birbirlerini istismar etme sahasına dönüşür. Bu da toplumun kaçınılmaz olarak parçalanmasına maruz bırakılır’.

Din ve dini kurumlar bu parçalanmanın önünde en güvenli kurumdur. Din deyince aklımıza İslam gelir. Hristiyanlık ve Yahudilik İslam’dan sapmadır. İslam’da sapmanın son örneği de değil. Dolayısıyla Din tarihimizde çıkaracağımız bir takım dersler vardır. Bu sapma, toplumun eliyle değil, bizzat o dinin görevlisi eliyle maalesef oluyor.

Allah onlara hitaben diyor ki: ‘Hakkı gizleyip de hak ile batılı karıştırmayın’. Yine ‘Çok az dünya menfaati karşılığında ayetlerimi satmayın’.

İslam dininin evrenselliği apaçıktır. Efendimiz buyuruyor ki: ‘ Ümmetim başına gelmesine en çok korktuğum şey, saptıran önder, lider ve imam vs. Umera ve Ulema sınıfları bozuldu mu toplum kendi sorunlarını çözme kapasitesini kaybeder. Bir toplumun sorunlarını çözme kapasitesi o toplumun entelektüel birikimi ile ilgilidir.

Hocalarımız; kendi görüşlerini din diye dayatmadan, mutlak değerleri de şekilciliğe indirmeden, düşmanlaştırmadan imar ve ihya etmeyi gaye edinerek dinin rahmet yüklü mesajını topluma buluşturmaları gerekir. Topluma bir tercih olarak sunması gerekir. Dayatma değil.

Biz buna inanıyoruz. Allah insanı İslam fıtratı üzerinde yaratmış. Din de bu fıtrata uygundur.’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Program, Program Yöneticisi Vehbi ÖZKAR Eğitim müfredatı ile ilgili içerik konularını ihtiva eden birer konuşma yaptı. Son olarak Eğitim Merkezi Şube Müdürü Bünyamin AKSÖZ ve Eğitim Merkezi Şefi Şerafettin BİLDİRİCİ idari ve mali konular hakkında kursiyerleri bilgilendirerek açış programı sona erdi.

4/B Sözleşmeli Personel Mesleğe Hazırlık Eğitim’ Kursu 13 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir.