06.10.2017

Tashih-i Huruf Kursu Başladı

Başkanlığımızca, özellikle Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, 6 ay süre ile “Tashih-i Huruf Kursu (Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Kursu) 03.10.2017 tarihinde Eğitim Merkezimizde düzenlenen açış programı ile başladı.

Programa Sayın Vali Yardımcısı Ahmet BAŞBAYDAR, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL, İl Müftüsü Nimetullah ARVAS, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi ÖZGÖKÇE, YYÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi;  Prof. Dr Şakir Gözütok, Edremit ve İpekyolu İlçe Müftüleri, Eğitim Merkezi Müdürümüz Mehmet Fudayl ERKOÇ, Eğitim Merkezi Şefi, Eğitim Görevlileri ve Türkiye’nin değişik illerinden kursa katılan yatılı ve gündüzlü 70 kursiyerimiz katıldı. Açış programı Kuran-ı Kerim tilaveti akabinde ‘şehitlerimize dua’ ile başladı.

Program, Eğitim Merkezi Müdürümüz Mehmet Fudayl ERKOÇ’un yaptığı açış konuşması ile başladı. Konuşmasında; Bismillah ile başlayacağımız bu program, hitamu misk olur inşallah. Allah’ın en sevgili mekânlarında görev yapma hakikaten büyük bir kaliteyi üzerinde taşımayı gerektirir.

Şüphesiz ki, insanların dünyevi hayatıyla meşgul olan insanların nasıl ki bir mühendisin bir doktorun çok iyi teknik bilgilere sahip olması gerekiyorsa, biz hocaların da çok sağlam dini bilgilere sahip olmamız gerekiyor.

Kur’an-ı Kerim tilaveti bu işin başlangıcını oluşturur. Burada Kur’an-ı Kerimi hakkıyla tilavet etmenin yanında içeriğini de bu toplumun gündemine sağlıklı bir şekilde ulaştırma görevimiz vardır.

İslam dininin İnanç, ibadet ve Ahlak esasları işleri yasal çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı uhdesindedir. Bu yüzden bizdeki eksiklik başka bir meslek grubundaki eksiklik gibi değil. Her meslek grubunun ölümü söz konusu olur. Bizim ölümümüz ise bilgiden, hikmetten ve irfandan uzaklaşmamız ile olur. Bu da büyük maliyetlere yol açar. Nurettin TOPÇU meşhur ifadesi ile’ Ahlak yaralarının doktorudurlar Din Görevlileri’. diyerek konuşmasını bitirdi.

Program, İl Müftümüz Nimetullah ARVAS’ın konuşması ile devam etti. Konuşmasında; Dertlerin, sıkıntıların ve problemlerin çaresi Kur’an-ı Kerimdir. Hz Ali (r.a) rivayet ettiği bir hadiste ‘ Fitneler çıkacak. Bu fitnelerden çıkış yolu nedir?  Diye sordum kendilerine. Bana buyurdu ki: Kelamullah yani Allah’ın kelamıdır.

İslam âleminin şu an karşılaştığı problemler ancak Kur’an’ın eczanesinden alınacak şifalar, şifai ilaçlarla tedavisi mümkündür. Kur’an’ın yansıması gerçekleşmediği müddetçe huzur mümkün değildir. diyerek konuşmasını bitirdi.

Program, Program Yöneticisi Mehmet Ali KAYA Eğitim müfredatı ile ilgili içerik konularını ihtiva eden birer konuşma yaptı. Son olarak Eğitim Merkezi Şefi Şerafettin BİLDİRİCİ, idari ve mali konular hakkında kursiyerleri bilgilendirerek açış programı sona erdi.

Tashih-i Huruf Kursu 02.10.2017 tarihinde başladı. 13 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir.