06.03.2017

Mezuniyet Programı

03 Mart 2017 Cuma günü Konferans salonunda Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl ERKOÇ, Van Valisi Sayın İbrahim TAŞYAPAN, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi ÖZGÖKÇE, YYÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih ARI, İl Müftüsü Nimetullah ARVAS, İlçe Müftüleri Sacit EMİRİ ve Zahit DEMİREL YYÜ Öğretim üyeleri;  Prof. Dr Şakir GÖZÜTOK ve Prof. Dr. Nevzat TARTI, Şube Müdürü, Eğitim Görevlileri ve Türkiye’nin değişik illerinde kursa katılan 174 kursiyerimiz katıldı. Mezuniyet programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl ERKOÇ’un yaptığı açış konuşması ile devam etti. Konuşmasında;Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.  Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.’  Ayeti kerimelerini hatırlatarak kursiyerlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Buradaki öğrendiklerimiz ile yepyeni öğrenme kapılarını aralamış olduk. Hayat boyu öğrenme prensimizi devem ettirmeliyiz.

Devletimiz sizi memur olarak atamış olabilir. Bu millet, sizi imamlığa terfi ettirmesi gerekir. Artık devletimizin ve milletimizin sizden beklentisi aynı olmuş. elhamdülillah. Son olarak ‘iki günü eşit olan ziyandadır.’ Hadisi Şerifi hatırlatarak ve programa teşrif eden değerli misafirlerimize teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Program; Kursiyerleri temsilen İshak SANCAK tarafından bir konuşma yapıldı. Konuşmasında, Çok değerli kazanımlar elde ettik bu eğitim süresince. Aramızda daha önce vekil imamlık yaparak tecrübe kazanmış olan kardeşlerimiz bulunmakla beraber, birçok kardeşimiz tecrübesiz olması sebebiyle endişeliydi. kendine güvenmiyordu. Ben de onlardan biriydim. Fakat geldiğimiz noktada elhamdülillah hiçbir endişemiz kalmadı. Acemiliğimizi gerek camilerdeki gerekse eğitim merkezimizdeki uygulamalarımızla attık. Doğru bildiğimizi yanlışlarımızı bir bir sildik. Doğruları zihnimize, doğrulukları da gönlümüze kazıdık. Eğitim kadrosundaki birbirinden kıymetli hocalarımızın yol göstericiliğiyle onlar gibi din gönüllüsü olmayı, prensip sahibi olmayı, kaliteli birer İmam-Hatip olmayı kendimize şiar edindik. Derslerimizde bizlere bir şeyler katmak için çabalayan tüm eğitim gönüllüsü hocalarımıza, bütün kursiyer kardeşlerim adına teşekkür ediyorum.

Ayrıca; bizlerin eğitim haricindeki işlerimizi gören, eğitim merkezinin altyapısını oluşturan İdari personel, yemekhane, temizlik ve güvenlik ekiplerine de hepimiz adına teşekkür ediyorum. Diyerek konuşmasını bitirdi.

Program, Mezuniyet Programına katılan misafirlerimizle devam etti. Van Valisi Sayın İbrahim TAŞYAPAN; Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun her kesimine hizmet sunan köklü bir kuruluşumuzdur. İmam Hatipler, Toplumla muhatap olmalı, toplumun her kademesinde yer alan sizlersiniz. Toplum, sizden olumlu ve olgun davranışlar bekler. Yapacağınız bir basit hata toplum tarafından affedilmez.

Sabırla samimiyetle toplumun gönlüne taht kurarsınız. Köyde ve şehirde görev yaptığınızda malzemeniz insandır. İnsanlara bir şeyler vermeniz, doğru bir bilgi aktarmanız sizin başarınızdır. Onurlu bir görev üstlenmişsiniz Allah yar ve yardımcınız olsun diyerek konuşmalarını bitirdi.

Dönem içerisinde Eğitim Görevlilerimiz özellikle Vehbi ÖZKAR’ın gayretiyle kursiyerlerimize ‘Sigara Bırakma Kampanyası’ düzenlendi. Bu kampanyada 35 Kursiyerimiz sigarayı bıraktı.

Program, kursiyerlerimize ‘Katılım Belgesi’nin verilmesi ve Eğitim Merkezimizin bahçesinde kursiyerlerle vedalaşma etkinliği ile sona erdi

Bundan sonraki görev yerlerinde kendilerine Allah'tan muvaffakiyetler dileriz.